duminică, 9 martie 2014

Copilul zodiacului

       Cu pasi mici si timizi , cu privirea capruie , incerta ...se rezeama de peretele negrui - galbui . Trupul firav , tanar , indragostit si naiv , se pierde printre vise si dorinte . Cu un suras cald , zace pe pietrele efemere ale emotiilor , iar buzele ii surprind un murmur de soapte diafane . Priveste visatoare in trecut , dar nu mai observa nimic semnificativ , care sa o readuca inapoi intre realitate si exaltare . Se grabeste sa puna capat sirul gandurilor si duce la buze o cafea fierbinte , si dulce , lasata in bataia racoroasa a diminetii de luni .
      Iarasi luni ! Ce detesta  aceasta zi , fara sa isi fi dat  seama de ce nu suporta inceputurile de saptamana . Poate pentru ca mereu este prea indispusa , si prea nervoasa ca sa isi faca ordine printre obiective si ganduri . Nu stie de unde sa termine si ce sa inceapa . Sufletul inca tanar , isi doreste mai mult calm , mai multa stabilitate si liniste . Inca indragostita de viata , inca un mic copil neastamparat si vesel , cu surasul pe chip si ochii calzi si sinceri . Rade odata cu trilulilu sacadat al randunelelor , cu freamatul cetatenilor grabiti si furiosi , iar fumul tigarii se asterne printre firicele de aer curat . Ea reincepe inca o zi ...de luni . Nu stie ce va face , nu stie cum va decurge acest nou inceput , dar prin mintea ei  ocupata de banalitati ...o mica rugaciune isi face rost cu patos . Si spera ..spera inca o data ca aceasta zi sa ii aduca ceva mai bun ; ceva cu adevarat de care sa ii pese . Si il vede , de la trecerea de pietoni el se grabeste sa o intalneasca . Ii zambeste simplu si o saruta gales pe ambii obraji imbujorati . Cu privirea de un smarald dur , circumspect ..se lasa vrajit de paloarea primaverii si de parfumul fin al tinerei fetei  . 
      Iubirea ..o raza de soare fierbinte cu scopul de a incalzi si cele mai reci suflete . Adierea pasilor de vals ai tinerilor ..printre zambete si surasuri sincere , printre ochelari de soare si intreceri cu masini de ultima generatie . Printre realitate si vis . Printre o zi de luni cu nervi firesti si o tanara cu suvite rebele . 
     Ea ...asa cum a fost , cum este ..si va fi ..este copilul zodiacului , prin firea ei inca infantila  si cuminte . 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu